1. Home
  2. Economie

UPDATE: Fed majorează dobânzile pentru a doua lună consecutivă și semnalează noi creșteri. Powell nu crede că SUA se află în recesiune. Acțiunile cresc puternic

Rezerva Federală (Fed) a SUA a majorat dobânda de referință pentru a doua oară în tot atâtea luni, cu 0,75 puncte procentuale, în linie cu estimările analiștilor. UPDATE ORA 23:00 Acțiunile americane s-au apreciat puternic miercuri, după ce președintele Fed, Jerome Powell, a declarat că nu crede că economia SUA se află în recesiune și a reiterat că banca centrală este ferm hotărâtă să reducă rapid inflația.

Powell a admis, totuși, că activitatea a încetinit în trimestrul al doilea. „Nu cred că economia se află în recesiune în acest moment”, a declarat Powell la conferința de presă după publicarea deciziilor de politică monetară, citat de Bloomberg.

Președintele Fed a precizat că banca centrală se mișcă „cu rapiditate” pentru a face față presiunilor asupra prețurilor și a dat asigurări că dispune de instrumentele necesare, deși calea pentru a evita intrarea în recesiune “s-a îngustat în mod clar”.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)