Vaccin antigripal 2023 – 2024. Cine poate face vaccinul gratuit de la stat

· editat de M. Comșa

Specialiștii în sănătate recomandă ca toate persoanele cu vârsta de peste 6 luni să se vaccineze anual împotriva gripei. Este cel mai bun mod de a te proteja împotriva gripei. Vaccinarea începe în luna septembrie și este nevoie de circa două săptămâni pentru ca vaccinul să-și facă efectul.

Vaccin antigripal 2023 – 2024. Vaccinarea anuală rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu gripă și a complicațiilor sale severe cauzate de boală. Sunt mai multe categorii de persoane cărora specialiștii le recomandă administrarea anuală a vaccinului antigripal.

Cui îi este recomandat să facă vaccin antigripal începând cu luna septembrie

Vaccinul antigripal funcționează prin introducerea în corp a unei mici proteine din virus. Acest lucru face ca organismul să producă anticorpi pentru a lupta împotriva bolii și creează un anumit grad de imunitate în cazul în care te confrunți mai târziu cu virusul real.

Este nevoie de aproximativ două săptămâni pentru ca vaccinul antigripal să-și facă efectul. De aceea se recomandă vaccinarea în septembrie ori octombrie înainte de începerea sezonului de gripă.

Cine trebuie să facă vaccin antigripal:

  • 1. copii cu vârsta ≥ 6 luni și 2. gravide; 3. persoane cu vârsta ≥ 19 ani și 3.1. boli cardiovasculare cronice; 3.2. boli respiratorii cronice; 3.3. boli renale cronice; 3.4. boli hepatice cronice; 3.5. boli neurologice cronice; 3.6. boli metabolice; 3.7. boli oncologice; 3.8. boli autoimune; 3.9. malformații congenitale; 3.10. obezitate; 3.11. asplenie; 3.12. persoane cu infecție HIV/SIDA; 3.13. terapie imunosupresoare; 3.14. transplant; 3.15. imunosupresie congenitală;
  • 4. persoane cu vârsta de peste 65 de ani;
  • 5. personal de specialitate medico-sanitar și auxiliar;
Distribuie articolul:

Urmărește-ne și pe Facebook ca să fii la curent cu știrile cu adevărat importante, actualizate non-stop.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.