1. Home
  2. Actualitate

VIDEOREPORTAJ Povești de război: ”Rușii au ocupat școala și au făcut focul cu băncile elevilor. Au turnat în fântâni detergent, ca să nu le putem folosi”

​Lukashivka e un sat care se află pe drumul dintre Cernihiv și capitala Ucrainei, Kiev. Ca zeci de alte localități de pe această axă, s-a aflat sub ocupația rușilor pentru mai bine de o lună, povestește corespondentul Radio România Actualități, Ilie Pintea.

Școală distrusă Foto: Ilie Pintea/RRA Luptele date pentru eliberarea zonei au fost unele intense și de lungă durată, iar rușii s-au ascuns inclusiv în biserica din sat, care a fost distrusă cu loviturile tancurilor. Școala din sat, care a fost folosită pe post de comandament, a fost complet devastată, iar rușii s-au încălzit făcând focul cu băncile elevilor.

[embedded content] Video: Ilie Pintea/RRA Casele din sat au fost ocupate de ruși, care s-au instalat în locuințele din care se refugiaseră localnicii. Cei care au rămas în sat s-au adăpostit în beciuri și ieșeau doar să facă rost de provizii, de teamă să nu fie împușcați.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)