1. Home
  2. Internațional

Viktor Orban, deranjat de criticile la adresa legii care interzice promovarea homosexualităţii: Comisara Dunja Mijatovici „spune prostii”

„Cu tot respectul, trebuie să spun că această doamnă spune prostii de multe ori. La fel şi acum”, a declarat premierul Ungariei la postul public de radio Kossuth.

Orban a acuzat-o pe Mijatovici că face parte din „armata lui (George, n. red.) Soros”, miliardarul evreo-american născut în Ungaria pe care premierul de la Budapesta l-a transformat, din raţiuni politice, în inamicul numărul unu al politicilor sale ultraconservatoare.

Dunja Mijatovici a declarat recent, potrivit Agerpres, că legea care interzice promovarea homosexualităţii în rândul minorilor din Ungaria riscă să alimenteze „prejudecăţile şi ura faţă de persoanele LGBT” şi ar putea avea „un impact negativ asupra drepturilor, securităţii şi bunăstării” acestei minorităţi.Însă, potrivit lui Orban, legea în cauză şi referendumul pe care l-a convocat pentru a o susţine sunt menite protejării copiilor.

Adaugă un comentariu

  • (nu va fi publicată)